01 5211276

KRATKOTRAJNO BREZPLAČNO PARKIRANJE

DOSTOP
ZA INVALIDE

KOTIČEK
ZA PSE
SPECIALIZIRANO SVETOVANJE
V BLIŽINI KLINIČNEGA CENTRA

Kronični bolniki

 

 

Kronične bolezni so dolgotrajne, počasi napredujoče bolezni. Med kronične bolezni prištevamo na primer bolezni srca in ožilja, sladkorno bolezen, kronične bolezni dihal pa tudi duševne bolezni.

Kroničnim bolnikom z obnovljivimi recepti bomo pomagali, da v naslednjem trimesečju ne bodo pozabili obnoviti svojo zalogo zdravil.Poročanje o neželenih učinkih zdravil


Zdravljenje z zdravili prinaša tudi tveganja povezana z neželenimi učinki zdravil. Neželeni učinki so ugotovljeni že pred prihodom zdravila na trg, vendar je nekatere zelo redke neželene učinke ali interakcije med zdravili možno ugotoviti šele, ko zdravilo uporablja veliko število ljudi. Eden od načinov spremljanja neželenih učinkov zdravil so poročila, ki jih zdravstveni delavci ali pacienti lahko pošljejo na posebnem obrazcu na:

Terapevtske skupine zdravil


Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije je leta 2003 uvedel sistem najvišjih priznanih vrednosti za medsebojno zamenljiva zdravila. To pomeni, da zdravstveno zavarovanje krije zdravila z enako učinkovino do določene vrednosti. To je tako imenovana najvišja priznana vrednost (NPV), ki je postavljena na ceno najcenejšega zdravila v skupini. Sistem NPV od oktobra 2013 dalje vključuje večje skupine zdravil, tako imenovane terapevtske skupine zdravil. Ta pristop je zelo pomemben za zniževanje cen zdravil in s tem za obvladovanje izdatkov za zdravila in je omogočil, da imamo v Sloveniji širok nabor sodobnih zdravil.

Prva terapevtska skupina zdravil so zaviralci protonske črpalke, ki delujejo na zmanjšanje nastajanja kisline v želodcu.

Če želite izvedeti več o terapevtskih skupinah zdravil, vablljeni v Lekarno Nove Poljane, ker vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja.


Odpiralni čas


pon. - pet.
7:00 - 19:00
sobota
8:00 - 13:00

Nedelje in prazniki zaprto.

Lekarna
Nove Poljane


Gasparijeva ulica 2
1000 Ljubljana

Zemljevid >

Spletna lekarna


Vse, ki bi radi opravili nakup iz naslanjača, loči le klik od:

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke